Open Monumentendag 2018

Nieuwsbericht geplaatst op 8 september 2018.

 

Op zaterdag 8 september aanstaande zal Landgoed Bosch en Vaart te Vries weer deelnemen aan de landelijke monumentendag. Dit jaar is het thema: In Europa.

Op deze dag verwelkomen wij u graag op het landgoed van 10.00 tot 17.00 uur. Ook zullen rondleidingen door de prachtige tuinen en parken worden gegeven, die u de gelegenheid geven om het landgoed en zijn oorsprong beter te leren kennen. 

Agenda:

*  Zaterdag 8 september 2018: deelname Open Monumentendag (van 10.00 tot 17.00 uur)

*  Zaterdag 8 september 2018: expositie van de kunstenaars in de Oranjerie (van 10.00 tot 17.00 uur)

*  Zaterdag 8 september 2018: drie rondleidingen op het landgoed (aanvang 10.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur)

*  Zondag 9 september 2018: expositie van de kunstenaars in de Oranjerie (van 13.00 tot 17.00 uur).

De toegang tot deze activiteiten op 8 en 9 september aanstaande is gratis. Parkeren kan (gratis) aan het kanaal. U kunt de borden volgen naar de Oranjerie op het landgoed.

Vanwege het grote succes van vorig jaar, hebben we ook dit jaar twee kunstenaars uitgenodigd om hun werken te exposeren in de Oranjerie. De werken van Froukje Tolsma en Marja Venhuizen kunt u daar bewonderen.

Prachtige Schilderijen en beelden worden geëxposeerd in de Oranjerie.

Van Froukje Tolsma (Akademie Minerva)  zijn olieverfschilderijen te zien. Zij werkt op een realistische, vitale en poëtische wijze, waarbij haar techniek allerminst is vast te pinnen op een bepaalde stijl. Vele onderwerpen inspireren haar. Landschappen in andere delen van de wereld, maar ook onderwerpen dicht bij huis; te beginnen in de eigen tuin. Deze keer is het thema: het Hogeland en Drenthe.

 

Van Marja Venhuizen zijn geabstraheerde beelden te zien van verschillende materialen zoals klei, glas, polyester of een combinatie daarvan. Zij vindt haar inspiratie in thema's als emotie, verbinding, groei en vergankelijkheid. Marja streeft naar eenvoud en balans tussen sterke lijnen en boeiende vormen en zoekt daarbij materiaal voor de beste "ver-beelding".

 

Voor deze expositie is een speciale flyer gemaakt.

flyer_expositie_Froukje_en_Marja_Bosch_en_Vaart_2018.jpg